D-NA

Lees mee, ontdek mee

In onze vorige blog beschreven we enkele tips in het omgaan met onzekerheid. Graag willen we ons nu focussen op de leidinggevende: hoe gaat hij/zij het best om met mensen en hun onzekerheid of mensen in deze onzekere tijden?

Een beeld uit mijn kindertijd: zittend op een bankje naast veel andere kinderen met hun ouders, in een grote tent kijkend met grote ogen van verwondering naar leeuwen, clowns en acrobaten. Een act die ik zelf erg bijzonder vond was ‘de bordenman’.

Het einde van de coronacrisis nadert, of toch niet, of een beetje… Eigenlijk weten we het allemaal niet. Ook al willen we dat wel. En dan komen er de oproepen binnen: terug naar het oude normaal, of naar een nieuw normaal… We gaan toch hiervan geleerd hebben… We gaan toch niet alles wegsmijten…

Lies is ondertussen 2jaar partner bij D-na, nr. 6 in het rijtje. Maar wanneer je ons team zou observeren, lijkt de kans me klein dat je Lies zou aanduiden als het ‘bleuke’ van de D-na bende. De manier waarop zij haar plaats heeft ingenomen en de snelheid waarmee zij D-na mee is beginnen dragen, is bijzonder.

Een tijdje terug woonde ik een webinar bij – want dat is wat mensen dezer dagen doen – van de internationaal gerenommeerde key-note speaker Steven Van Belleghem, getiteld ‘When digital becomes human’.

Mee verantwoordelijkheid dragen voor het welzijn van een team en medewerkers vormt een belangrijke opdracht van een leidinggevende. De stijgende cijfers op vlak van ziekteverzuim en burn-out geven tegelijk aan dat dit een complexe uitdaging is. En complexe uitdagingen vragen om een integrale benadering. Daarbij ga je voorbij het oorzaak-gevolg-denken van het verantwoordelijk stellen van één partij of niveau. Een integrale benadering heeft oog voor het samenspel van de verschillende spelers.

Verkennend gesprek?