D-NA

Lees mee, ontdek mee

D-NA bestaat ondertussen al meer dan 10 jaar. Vanaf het begin experimenteren we rond de vragen “Hoe werken we samen?”, “Hoe organiseren wij ons?”. En die experimenten en ervaringen delen we graag.

De komende maanden vind je ter inspiratie op onze website en op LinkedIn typische D-NA praktijken terug.

‘Ik wil vooral geen chef zijn. De baas. Diegene die zegt wat de ander moet doen. Ik wil dichtbij mijn medewerkers staan, me betrokken en dienstbaar opstellen. Bij mij staat de deur echt altijd open.’

Aan het woord is een leidinggevende die met veel enthousiasme en passie vertelt ...

Bekroonde Duitse balletdirecteur smeert uitwerpselen van hond in het gezicht van journaliste na “vernietigende recensie”. (De Morgen 13/02/23)

Natuurlijk en gelukkig komt het in bedrijven en organisaties niet ...

D-NA bestaat meer dan 10 jaar. 10 jaar experimenteren met ‘hoe werken we samen?’, ‘hoe organiseren wij ons?’. En die ervaringen delen we graag.

Een eerste ervaring over hoe het écht met ons gaat...

In onze vorige blog beschreven we enkele tips in het omgaan met onzekerheid. Graag willen we ons nu focussen op de leidinggevende: hoe gaat hij/zij het best om met mensen en hun onzekerheid of mensen in deze onzekere tijden?

Een beeld uit mijn kindertijd: zittend op een bankje naast veel andere kinderen met hun ouders, in een grote tent kijkend met grote ogen van verwondering naar leeuwen, clowns en acrobaten. Een act die ik zelf erg bijzonder vond was ‘de bordenman’.

Het einde van de coronacrisis nadert, of toch niet, of een beetje… Eigenlijk weten we het allemaal niet. Ook al willen we dat wel. En dan komen er de oproepen binnen: terug naar het oude normaal, of naar een nieuw normaal… We gaan toch hiervan geleerd hebben… We gaan toch niet alles wegsmijten…

Lies is ondertussen 2jaar partner bij D-na, nr. 6 in het rijtje. Maar wanneer je ons team zou observeren, lijkt de kans me klein dat je Lies zou aanduiden als het ‘bleuke’ van de D-na bende. De manier waarop zij haar plaats heeft ingenomen en de snelheid waarmee zij D-na mee is beginnen dragen, is bijzonder.

Een tijdje terug woonde ik een webinar bij – want dat is wat mensen dezer dagen doen – van de internationaal gerenommeerde key-note speaker Steven Van Belleghem, getiteld ‘When digital becomes human’.

Verkennend gesprek?