D-NA

8 stappen voor echte verandering

Diepgaande transformatie is geen lineair verhaal. Het is een cyclisch en complex gebeuren waarin verschillende noden bewaakt moeten worden. Enkel zo kan de positieve verandering echt landen in je organisatie. We maken je vertrouwd met 8 punten die in dit proces je volle aandacht verdienen.

Samen bouwen aan duurzame organisaties

Waarom is verandering belangrijk? Van waaruit vertrekt het werkelijk en waar leidt het best toe? Samen overstijgen we de oppervlakkige aanleiding tot verandering.

Na een eerste analyse van de veranding schets je een ontwerp. Het speelveld, de krijtlijnen. Je leert breder te kijken, voorbij de eerste impact van verandering.

In je plan van aanpak wordt duidelijk wie er allemaal betrokken zijn bij deze verandering en op welke manier ze kunnen bijdragen. Je stelt het ideale veranderteam samen en bereid je voor op de weerstand waarmee je moet omgaan. Communicatie en cocreatie staan hier centraal.

Niet enkel wat verandert vraagt je aandacht. Terwijl je inzet op transitie, hou je oog voor de dagelijkse operationele werking.
Ook belangrijk: zodra de eindmeet van de verandering daar is, sluit je dan ook echt af? Vier je een succes, krijgt wat geweest is erkenning?

 

Voor elke organisatie en elke leidinggevende die en elk team dat verandering als een constructieve kans wil aangrijpen.

kennismakingsworkshop: 1 dagdeel
zoom in voor projectleiders: 3 dagen
of een op maat uitgewerkte workshop

Voor deze opleiding zetten we ervaren en gemotiveerde trainers in. We stemmen graag verder af voor een offerte op maat.

Met dit thema gingen we al aan de slag bij

Neem contact op met je samenwerkingspartner bij D-NA of via info@d-na.be, +32 16 98 19 59.

Let’s talk!